Den Svenska Samoanen

Om en svensk familj som bosätter sig på en liten ö i söderhavet, Amerikanska Samoa.

Sista dagarna, vinter och Jordskalv

Publicerad 2015-05-30 22:31:33 i Allmänt,

Nu är det lördag. På fredag lämnar vi ön..... Det är såklart lite blandade känslor, mest undrar jag hur jag kommer klara av det svenska klimatet- vädret!? Livet är ju så mycket lättare och gladare när man slipper tänker på vädret.... Nåja. Hur som helst så kommer det bli underbart roligt att komma iväg först på vår semester som jag tidigare skrev om. Vi ska åka till Hawaii 3 dagar, vidare till Edmonton i Canada och klippiga bergen. I canada stannar vi nästan 2 veckor. Sedan vidare till Island, där vi ska rida lite Islandshästar och såklart bada i varma källor.   28 juni landar vi på Arlanda. Se såklart även fram emot att återse familj och vänner  där hemma och att åter få leva i mitt älskade hus! Att leva i ett samhälle som fungerar, där jag vet vad som förväntas av mig och vad jag själv kan kräva av både mina medmänniskor och samhällsfunktioner. 
Dock så kommer jag sakna att kunna ha långa frukostar med vänner på restauranger! I Sverige är ju de flesta på jobbet på dagarna.....
 
Men än så länge så är det som sagt några dagar kvar innan planet lyfter. Rasmus pratar ofta om att flyga flygplan och han pratar även en del om Sverige. Dock så vet han inte riktigt vad Sverige är, han säger dock att mormor bor där haha. och Jennifer.  Men när vi ibland pratar om att vi ska åka till Sverige så säger han att han vill vänta i bilen så han tror att detta Sverige ligger här på ön..... Ska bli kul att se hans reaktion när han kommer hem till huset i Sverige- om han känner igen sig? 
 
Vi har iaf börjat sälja saker här hemma nu, och borde börja packa och rensa mer..... Vi har iaf 2 stora flyttkartonger som ska postas hem, så mycket slipper vi ta i väskorna. Jag har verkligen stora problem med att sälja saker. Dels så vill jag sälja sakerna till de som inte har råd att köpa sakerna nya, och dels så vill jag sälja sakerna till de som faktiskt är mina vänner? Men mina vänner har ju råd att köpa det de önskar iaf? En annan jobbig sak med att sälja saker är att jag hatar att folk blir besvikna! Pål har lagt ut en lista på jobbet med det vi säljer.Om då 2 stycken önskar köpa samma sak men att det saken sen är såld är trist..... Tex så hade Pål pratat med en på jobbet om att köpa vår tv, under tiden hade jag sålt tvn till min kompis. Och då får jag grymt dåligt samvete... haha. 
Önskar att det skulle finns någon -Myrorna- eller SecondHand butiker som ger vinst till behövande här, då vore mitt liv enkelt! Bara hiva av alla saker där och göra en god gärning. 
 
En tråkig sak är att det är vinter här nu. Det regnar mkt, blåser ofta och är bara 28 grader. Det är kallt! För några dagar sedan paddlade vi ut med brädorna men usch så kallt, till och med I vattnet! I vattnet var det 28 grader.....Blev tvungen att klä på mig långbyxor och faktiskt en stor tjock Hoodie! Jag skulle ju helst se sol och värme nu de sista dagarna, hänga på stranden och i vattnet.... men men..... Håll gärna tummarna för att jag iaf får 1-2 dagar till med fint väder innan vi åker?
 
Idag vaknade jag och Pål av att huset skakade..... Konstig känsla. Det var vid 6.30 ungeför och jag som hade tänkt sova ut idag då det är lördag! Men stor chans att jag kunde somna om  efter det, jag litar ju inte riktigt på detta lands tsunamialarmsystem.... Såg sedan att skalvet låg på 5,7 på skalan......
 
Nu är det dags att fixa lite här hemma, snart kommer barnvakten.... Höres!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela