Den Svenska Samoanen

Om en svensk familj som bosätter sig på en liten ö i söderhavet, Amerikanska Samoa.

Ny barnvakt, Teo vann!, påkörd bil och annat

Publicerad 2015-05-17 23:46:03 i Allmänt,

 Om ni minns så försvann vår barnvakt i samma veva som jag avskedade hennes syster- min städerska.....  suck. nåja. Nu har en av Påls -röntgenssk- Alfred tagit vid och passade igår alla tre barnen. Gick såklart lysande! Eller som vi i röntgenvärlden säger- det gick ju STRÅLANDE haha... 
 
Det var en tävling i skolan, barnen skulle rita sin favoritlärare och berätta varför de valt denne. Teo blev jättetaggad och ville verkligen vinna. Han ritade av sin fröken, Ms Lorrie. Och han vann 1a pris i lågstadiet! 20 dollar i presentkort på bion! Verkligen jätteroligt!
 
 
 
 
Pål har lekt med kameran och hahahaha- Simba 
 
En buss - på tvn visas det ibland wrestling eller dyl. Alltid så är det hög musik i bussen och basen hörs långa vägar
 
En traditionell Selfie. Innan gårdagens utflykt till stranden. 
 
 
För att komma till den så kallade flygplatsstranden så måste man gå utmed flygplatsens inhägnad, inte så piffig sträcka att gå. Pål som nuförtiden alltid har sin dykarklocka- ett armbandsur med dykfunktioner- kunde berätta att det var 36 grader när vi knatade här.... pust! Som tur var så var barnen hemma med Alfred, misstänker att de inte hade uppskattat detta. 
 
Stranden i sig är väl inget att hurra så mkt för men det är bekvämt vatten- det blir djupt direkt. Från strand och sen direkt ett stup ner till 3,6 meter. Så det är skönt när man snorklar. 
 
Denna stora korall såg jag på stranden- en enorm kanelbulle. haha
 
 
Det var en gång en parkeringsplats utanför en mataffär. Det stod en stor truck parkerad där, med 1 svensk kvinna inuti bilen samt dennes 3 barn. På samma parkeringsplats stod en stor röd truck, med 1 Kinesisk kvinna i samt dennes 2 barn. Den kinesiska kvinnan bestämde sig för att köra därifrån och skulle backa ut från sin plats. Men kvinnan såg inte den lilla lilla gråsilvriga trucken som stod några meter bakom hennes truck. Inte så konstigt då den är så liiiiten, lätt att missas. Så pang sa det när den Kinesiska trucken och den Svenska trucken fick närkontakt. Brevid den Svenska trucken stod en Samoansk bil med en man som sa- ring polisen. Men den Svenska kvinnan tyckte att det var väl onödigt att ringa dem för en liten påkörning. Kinesen och Svensken kom istället överens om att Svensken skulle ringa när hon fått en prisuppgift från verkstaden. Och så tog hon ett foto av Kinesens körkort och nummerplåt. Fick även telefonnummer till Kinesens syster, eftersom Kinesen själv inte hade en telefon samt att hon knappt pratade engelska. 
De dagarna som följde sa alla  skeptiskt att - du har tur om hon betalar- . Svensken började känna sig illa till mods, tänk om Kinesen inte betalar? Men samtidigt så VILL Svensken tro att folk är goda, så trots folks pikar om handlandet så försöker Svensken att tro på mänsklig godhet. Några dagar efter krocken ringer Svensken till Kinesen för att säga att verkstaden håller på att skriva en prisuppgift, ska fråga om de vill betala kontant eller gå till polisen för att göra det till ett försäkringsärende, Men...... Ingen svarar i telefonen. Det lämnas meddelande om ärendet, skickas SMS. Rings dagen efter men ingen svarar. Nu börjar Svensken bli lite orolig. Och väldigt väldigt förbannad- tänker ut en rad olika hämndaktioner och blir förvånad över sina tankar och kreativitet.   Svenskens man påpekar att Polisen lär inte bry sig, men Svensken själv tror - intalar sig själv att tro- att det ska gå att lösa eftersom det faktiskt finns ett foto på körkortet samt ett regnummer. Beslutar sig för att gå till poilsen om 2 dagar. 12 timmar innan Polisen tänker kontaktas ringer Kinesens syster upp. Hon är lika trevlig som sin syster och det känns som att det kommer att gå bra. Det bestäms att Svensken ringer när hon fått ett pris. Svensken får ett pris från verkstaden- 1280 dollar! Hon skickar ett sms med uppgifterna till Kinesen. Inget svar på 2 dagar. Ringer. Inget svar, Svettigt igen. Efter ngn timme ringer kinesen upp. De bestämmer att ses hos polisen på måndag kl 10 för att göra det som bör göras..... Spänningen kvarstår men i skrivande stund är Svensken vid gott mod. 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela